NS past vanaf 5 augustus dienstregeling Intercity Direct naar Schiphol aan vanwege lagere topsnelheid

Vorige week werd bekend gemaakt dat de topsnelheid op delen van de hogesnelheidslijn (HSL) nog verder verlaagd moeten worden nadat eerder al bekend gemaakt werd dat de snelheid al verlaagd moest worden wegens scheurtjes in de constructie. Vanaf 5 augustus gaat de NS de dienstregeling van de Intercity Direct van en naar Schiphol aanpassen. In de aangepaste dienstregeling krijgen treinen straks 3 minuten extra om van Rotterdam naar Schiphol en vice versa te rijden.

Door de rijtijd in de dienstregeling 3 minuten ruimer te maken en de vertrek- en aankomsttijden aan te passen, hoopt NS vanaf 5 augustus weer redelijk op tijd te kunnen rijden. Dat is onder meer belangrijk voor de vele luchtvaartmedewerkers die van deze trein gebruikmaken om van Breda en Rotterdam naar Schiphol te reizen.

Nog altijd geen oplossing

De problemen zijn al langer bekend, maar er is nog geen zicht op een snelle oplossing. NS wil met beheerder Infraspeed in overleg over de problemen. Als deze niet worden opgelost, komen de toekomstige ambities om vaker en sneller te rijden mogelijk in gevaar.

“Er is nog geen zicht op de herstel- en reparatiewerkzaamheden van de viaducten. NS blijft aandringen op een spoedig herstel, zodat de HSL op korte termijn weer snellere treinreizen en een betrouwbare dienstregeling kan bieden aan de reizigers”, zo laat het spoorwegbedrijf in een verklaring weten. De reistijd op de lijn is straks al meerdere keren met een paar minuten verlengd.

Bron: Zakenreisnieuws.nl

Deel deze pagina
×

"NS past vanaf 5 augustus dienstregeling Intercity Direct naar Schiphol aan vanwege lagere topsnelheid"

Diefstal uit handbagage

Hoe vaak komt het voor? Hoe kun je voorkomen dat er tijdens een vliegreis iets uit je handbagage wordt gestolen? Wat te doen als het toch gebeurt? Hoe vaak komt diefstal

Lees verder

Bezoek ons tijdens de Business Travel Show Europe

De Business Travel Show Europe is hét platform voor innovaties en ideeën die het zakenreismanagement vernieuwen en verbeteren. Belangrijke onderwerpen zijn zakenreisbeheer, reisrisicobeheer, klantenbindingsprogramma’s en prijsbeheer. Hier worden de nieuwste producten

Lees verder
Social media