Hoe de Olympische Spelen van Parijs zakenreizen zullen beïnvloeden

 en hoe u hiermee om kunt gaan

Gaat u deze zomer tijdens de Olympische Spelen op zakenreis naar Parijs?


Van 26 juli tot en met 11 augustus 2024 vindt de 33ste editie van de Olympische Spelen plaats in Parijs.

Meer dan 10.500 atleten uit 206 landen zullen gaan gooien, zwemmen, rennen, fietsen en meer om die felbegeerde gouden plak te winnen en zo Olympische geschiedenis te schrijven. Voor de Olympische surfers begint deze droom niet in Frankrijk zelf, maar op de golven van Teahupo’o, Tahiti in Frans-Polynesië – een Frans overzees gebiedsdeel op 15.000 km afstand van Parijs.

De Olympische Spelen zijn niet alleen een hoogtepunt voor sportfans, maar ook voor zakenreizigers. De Spelen trekken mensen van over de hele wereld aan en creëren een gemeenschappelijke sfeer van sportieve competitie, ongeacht verschillen in taal en overtuiging.

Maar met naar schatting 15 miljoen bezoekers die volgens het toeristenbureau “Paris je t’aime” van plan zijn het evenement bij te wonen, zal zakenreizen naar en binnen Europa vrijwel zeker beïnvloed worden. In dit artikel bekijken we hoe de Olympische Spelen van Parijs 2024 zakenreizen kunnen beïnvloeden en bieden we onze deskundige tips en adviezen om u te helpen uw reis op koers te houden.

De straten zullen drukker zijn en er zal meer gebruik worden gemaakt van openbaar vervoer.


Diverse rapporten suggereren dat 2024 nieuwe records zal vestigen voor het aantal bezoekers dat naar het Europese vasteland zal reizen, waarbij de Olympische Spelen in Parijs een belangrijke drijfveer zullen vormen. Of er nu records gebroken gaan worden of niet, één ding is zeker: de Franse hoofdstad zal deze zomer een toestroom van bezoekers moeten verwerken die de transportinfrastructuur tot het uiterste zal belasten.

Als u tijdens de Olympische Spelen voor zaken naar Frankrijk reist, kunt u vertragingen verwachten bij de metro, bussen en treinen in Parijs en de omliggende steden en dorpen, vooral tijdens de spitsuren en rond de wedstrijdlocaties. Niet alleen de straten van Parijs zullen de druk voelen. Ook buurlanden zoals Spanje en Duitsland kunnen een toename zien van reizigers en toeristen, aangezien Olympische bezoekers hun reizen waarschijnlijk zullen verlengen naar andere delen van Europa.

Hoe gaat u hier mee om?

Controleer vlak voor vertrek de situatie op de weg en in het openbaar vervoer en vertrek vooral op tijd.
Vanuit Nederland bent u met de trein (Eurostar) in minder dan 4 uur tijd in Parijs. Zonder files of ander oponthoud.
Komt u van buiten Europa? Overweeg dan om naar een minder drukke Europese stad te vliegen voordat u per trein naar Parijs reist. Zorg ervoor dat u alle relevante identificatie en documenten bij de hand hebt en dat deze nog geldig zijn op het moment dat u weer uit Frankrijk vertrekt.
Hier zijn een paar aanbevolen bestemmingen en de reistijden naar Parijs:

  • Amsterdam: 3 uur 30 minuten (Eurostar)
  • Londen: 2 uur (Eurostar)
  • Brussel: 2 uur (Eurostar)
  • Genève: 3 uur (TGV Lyria)
  • Frankfurt: 4 uur (TGV INOUI)

Accommodaties zullen duurder en moeilijker te vinden zijn


Met de verwachte miljoenen bezoekers in Parijs zullen de kosten voor accommodaties stijgen, omdat aanbieders de populariteit van de Olympische Spelen zullen benutten om hun winsten te verhogen. Beschikbare kamers in Parijs zijn gewild – veel hotelkamers en huurwoningen zijn al gereserveerd door sportfans die optimaal willen genieten van hun tijd bij de Spelen.
Volgens analyses van The Independent en Lighthouse Data zal de bezettingsgraad van hotels in Parijs tijdens de Spelen naar verwachting tussen de 60 en 70 procent liggen, waarbij de algemene hoteltarieven ongeveer 95 procent hoger zullen zijn dan normaal. Ook buurlanden zullen hun ogen gericht hebben op de winsten die ze kunnen maken tijdens het evenement, dus bereid u voor om meer uit te geven aan hotels in heel Europa.

Hoe gaat u hier mee om?

Voorkom dat u op zondag 4 augustus in Parijs moet verblijven. Volgens rapporten zal dit tijdens de Spelen de duurste datum zijn om een hotel te boeken. The Independent meldde dat een kamer in een vijfsterrenhotel op deze datum gemiddeld €1.566 per nacht kost.
Bent u klant bij VCK Travel, neem dan contact op met uw toegewijde team van reisexperts. Onze Travel Consultants kunnen tarieven voor u vinden die goedkoper zijn dan waar dan ook op het internet.

De Franse en internationale politieke situatie zullen voor extra spanningen zorgen

De parlementsverkiezingen hebben inmiddels plaatsgevonden in Frankrijk maar er is nog steeds geen nieuwe regering. Ook hebben de verkiezingen gezorgd voor een grote politieke verandering in Frankrijk. Een dergelijke grote politieke verandering kan voor onrust zorgen in de hoofdstad, of dat nu komt door een toename van de media-aandacht of politiek gemotiveerde spanningen.
Ook kan de situatie in andere delen van de wereld onrust en onzekerheid veroorzaken die een nadelige invloed kunnen hebben op zakenreizen tijdens de Olympische Spelen.

Hoe gaat u hier mee om?

Het is verstandig om eventuele politieke ontwikkelingen in de gaten te houden als u op zakenreis gaat naar Parijs. Op die manier kunt u zich voorbereiden op mogelijke gebeurtenissen. Hou vlak voor vertrek de media in de gaten, controleer het laatste advies van reisorganisaties en volg ter plekke het advies van de Franse autoriteiten op. Hou ook het Reisadvies Frankrijk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten op
https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk.

Deel deze pagina
×

"Hoe de Olympische Spelen van Parijs zakenreizen zullen beïnvloeden"

Diefstal uit handbagage

Hoe vaak komt het voor? Hoe kun je voorkomen dat er tijdens een vliegreis iets uit je handbagage wordt gestolen? Wat te doen als het toch gebeurt? Hoe vaak komt diefstal

Lees verder

Bezoek ons tijdens de Business Travel Show Europe

De Business Travel Show Europe is hét platform voor innovaties en ideeën die het zakenreismanagement vernieuwen en verbeteren. Belangrijke onderwerpen zijn zakenreisbeheer, reisrisicobeheer, klantenbindingsprogramma’s en prijsbeheer. Hier worden de nieuwste producten

Lees verder
Social media